چسب پزشکی

چسب پزشکی

چسب پزشکی

زمانی زخم ایجاد می‌شود که بنا بر هر دلیلی پوست توسط یک جسم خارجی صدمه ببیند. زخم اگر عمیق نباشد خود پوستان را ترمیم می‌کند اما اگر شدت جراحت زیاد باشد آن را بخیه می‌زنند و توسط چسب‌های پزشکیان را پانسمان می‌کنند.استفاده از چسب باعث کاهش زمان عمل جراحی نیز می‌شود زیرا استفاده از آن راحت است و روشی سریع برای ایجاد چسبندگی بافت است.

چسب پزشکی یا چسب جراحی کاربرد زیادی در پزشکی دارد. از آن می‌توان برای اتصالات لوله، فیلترهای دیالیز، سرنگ، کیسه‌های خون، نگه‌داشتن کاتترها و … استفاده کرد. چسب‌هامعمولاً از مواد مصنوعی یا بیولوژیکی تشکیل‌شده‌اند. چسب‌های بیولوژیکی باید سه ویژگی اصلی سازگاری زیستی، عملکرد و اثربخشی را داشته باشند. چسب‌های بیولوژیکی بر پایه فیبرین و کلاژن است که چسب‌های پایه کلاژن باعث جذب خون و مواد انعقادی به الیافان ها می‌شوند.

امروزه بیشترین چسب‌های جراحی استفاده‌شده از فیبرین و سیانواکریلات ها است. چسب‌های مبتنی بر فیبرین دارای مشکلات مختلفی ازجملهایمنی‌زایی و خطر ابتلا به بیماری‌های خونی هستند. از طرفی دیگر سیانواکریلات ها در محیط‌های آبی تخریب می‌شوند و باعث التهاب می‌شوند.

بعضی ازچسب‌ها برای چسباندن سطوح بسیاری ازجمله فلزات و پلاستیک‌ها و … ایدئال هستند و موارد دیگری برای استفاده در بخیه زدن و تماس باپوست مناسب هستند.

ابزارهای جراحی، حسگرهای زیستی، سوند و مواردی دیگر نمونه‌هایی هستند که به چسب‌های پزشکی احتیاج دارند. چسب‌هامی‌توانندیک‌بارمصرف یا چندبارمصرف باشند. آن‌ها با مدل‌های مختلفی مانند بانداژها، دارویی، جراحی و … در دسترس هستند.

تنوع چسب‌های پزشکی زیاد است که در میانان هامی‌توان به چسب‌های ضد حساسیت شفاف یا PE،کاغذی، زینک اکسید، ضدآب،پارچه‌ای، لکوپلاست، چسب آنژیوکت، خون‌گیریو … اشاره کرد.

چسب‌های ضد حساسیت شفاف یا PEقابلیت انتقال هوا و رطوبت رادارند.همچنین هیچ حساسیتی ایجاد نمی‌کنند. چسبندگی خوبی دارند. پوست زیر چسب به‌راحتی تنفس می‌کند. شفاف است و به‌راحتی روی پوست مرطوب می‌چسبد.همچنین برای محکم کردن لوله‌ها یا پانسمان استفاده می‌شود.

چسب‌کاغذی معمولاً برای محکم نگه‌داشتن باند و پانسمان روی پوست استفاده می‌شوند و اثر چسبنده روی پوست باقی نمی‌گذارد. به دلیل ضد حساسیت بودن وتحریک‌کننده نبودن می‌توان مدت‌زمان بیشتری روی پوست استفاده کرد. سوراخ‌های ریز روی سطح ان باعث تنفس می‌شود که به روند سریع بهبودی زخم کمک می‌کند.

چسب‌های زینک اکسید برای جلوگرد از آسیب‌های ورزشی استفاده می‌شود.محافظ زخم است و همچنین به تسریع و ترمیم بافت های آسیب‌دیده کمک می‌کند. بسیار بادوام است در محیط‌های مرطوب. به‌گونه‌ای طراحی‌شده‌اند که با تحرکات ورزشکاران انعطاف داشته باشد و سر جای خود بماند.

چسب‌های ضدآب همان‌طور که از اسمش مشخص است به‌طور خاص برای استفاده در آب طراحی‌شده‌اند. فقط باید روی پوست خشک استفاده شود. بسیار انعطاف‌پذیر است. به‌راحتی بین انگشتان، زیر بغل، کف دست قابل‌استفاده است. برای شناگران گزینه بسیار مناسبی است.

علاوه بر استفاده شناگران یکی از اصلی‌ترینک اربردهایآ ن محافظت در برابر تاول‌ها است. این چسب درحالی‌که به مو نمی‌چسبد به پوست کاملاًمی‌چسبد.

چسب‌های پارچه‌ای بسیار بادوام و پرکاربرد هستند. انعطاف‌پذیر و راحت هستند.به هر جهتی می‌توان آن‌ها را برید. به دلیل قابل‌تنفس بودن چسب می‌شودمدت‌زمان طولانی‌تری از آن استفاده کرد. این چسب اغلب برای محکم کردن آتل مورداستفاده قرار می‌گیرد.

چسب لکوپلاست انعطاف‌پذیر، مقاوم و قابل‌تنفس است. به‌راحتی قابل پاره شدن است و برای محکم کردن آنژیوکت و پانسمان به کار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.