انواع سرنگ

انواع سرنگ

انواع سرنگ

انتخاب سرنگ مناسب

سرنگها ابزارهای بسیار ساده ای میباشند. آنها از 7 قطعه تشکیل شده اند. نوک سرنگ جایی است که سوزن به آن متصل می شود. مانعی وجود دارد که مانع نشت دارو می شود. لوله استوانه ای یک سرنگ برای نگه داشتن مایعات استفاده می شود. این لوله بر روی بدنه خود دارای اعداد کوچکی است که میزان مایع موجود در سرنگ را نشان میدهد. این اعداد معمولا بر حسب سانتی متر مکعب است (سی سی) یا میلی لیتر (میلی لیتر) می باشند.

 

در انتهای سرنگ ، فلنج ها بالهایی هستند که ازطرفین سرنگ بیرون می آیند.آنها به کاربر اجازه می دهند انگشتان خود را روی آنها بگذارد. میله پیستون وسیله ای پیستون مانندی است که در داخل لوله قرار دارد. انگشت شست این پیستون را برای تزریق مایع فشار می دهد.

 

انواع سرنگ

سرنگ انواع مختلفی دارد: سرنگ لوئرلاک (پیچی) ،سرنگ های لوئرغیرپیچی (کشویی) ، سرنگ های نوک کاتتر و سرنگ انسولین وجود دارد. هر نوع سرنگ دارای خصوصیات مثبت و منفی و کاربردی است.

سرنگ لوئرلاک (پیچی)
سرنگ لوئرلاک (پیچی)

سرنگ لوئرلاک (پیچی) اتصال امن تری را ارائه می دهد. سرنگ های لوئرلاک به یک سوزن احتیاج دارند که در آن پیچ خورده و در جای خود قفل شود. این امر به جلوگیری از ریزش تصادفی و جدا شدن سوزن کمک می کند.

سرنگ های لوئرغیرپیچی (کشویی)
سرنگ های لوئرغیرپیچی (کشویی)

سرنگ های لوئرغیرپیچی (کشویی) روشی سریع و ساده برای اتصال یک سوزن ارائه می دهند. این سرنگ ارزان تر است و در صورت نیاز به تزریق سریع از آن استفاده می شود. سوزن لوئر کشویی گاهی اوقات می تواند جدا شود و به همین دلیل برخی از متخصصان پزشکی آن را نسبت به یک سرنگ قفل ترجیح می دهند.

سرنگ های نوک کاتتر
سرنگ های نوک کاتتر

سرنگ های نوک کاتتر معمولاً برای تزریق از طریق لوله استفاده می شوند ، یا هنگامی که یک سوزن نوک لغزنده معمولی بزرگتر از نوک لغزشی نرمال است.

سرنگ های غیرمرکزی
سرنگ های غیرمرکزی

سرنگ های غیرمرکزی، نوک خارج از مرکز دارند. آنها معمولاً برای وریدهای سطحی یا تزریق شریان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

سرنگ انسولین
سرنگ انسولین

سرنگ انسولین به طور معمول با یک سوزن متصل شده همراه است. آنها یک سوزن نازک کوتاه برای جلوگیری از درد و کبودی دارند. مخزن سرنگ انسولین بلند و نازک است. واحدهای انسولین استاندازه بر روی سرنگ مشخص شده است.

 

اندازه سرنگ

با توجه به میزان مایع مورد نیاز برای  تزریق متغیر است. سرنگ ها به سانتی متر مکعب (سی سی) و میلی لیتر (میلی لیتر) مشخص شده اند و روی مخزن سرنگ مشخص شده اند.

درجه های موجود بر سرنگ انسولین تعداد واحدهای موجود در آن را نشان می دهد و همیشه درمقیاس سی سی یا میلی لیتر نمایش داده نمی شود. به عنوان مثال ، یک سرنگ انسولین 1/4 میلی لیتر تقریباً 25 واحد را در خود نگه می دارد ، 1/3 میلی لیتر تقریباً 30 میلی لیتر نگه می دارد. ½ میلی لیتر سرنگ انسولین تقریباً 50 واحد را در اختیار خواهد داشت ، 1 میلی لیتر سرنگ تقریبا 100 واحد انسولین را در خود نگه می دارد.

منبع: https://www.shopmedvet.com/Choosing-the-right-syringe

مقاله های مرتبط با انواع سرنگ: http://tidateb.ir/اسکالپل-جراحی-بیستوری/?v=4f74d343f26b

http://tidateb.ir/آنژیوکت/

مترجم: سرور محمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.